De Corona Kwis @ KV Bonheiden

Beste vrienden,

Ten einde het wegvallen van onze geliefde sport eventjes draaglijker te maken, wil ik een kleine kwis organiseren. Er worden 20 vragen gesteld over de geschiedenis van onze geel-zwarte club en er zijn 30 punten te verdienen.

Vermits er voor de eerste plaats een prijs aan verbonden is kunnen jullie de antwoorden via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per brief aan mij doorsturen :

Willy Wittocx – Kardinaal Cardijnlaan 26 te 2820 Bonheiden. Uiterste datum : 30 april 2020.

Vraag 1 :
FC Bonheiden evolueerde in de loop der jaren naar Koninklijke Voetbalclub Bonheiden. Nochtans werd er in de beginjaren gestart onder een andere naam. Weten jullie dewelke dit was.

Vraag 2 : Sinds 1972 tot op heden is onze club door vier verschillende voorzitters geleid. Graag hun namen en ze moeten niet in volgorde worden gegeven.

Vraag 3 : Wat is het stamnummer bij de KBVB van onze club.

Vraag 4 : Hoeveel keer werd onze club, na de tweede wereldoorlog kampioen en promoveerde naar een hogere reeks. Opletten : het winnen van een eindronde telt hier niet mee.

Vraag 5 : Wie waren de trainers van de eerste ploeg sinds het seizoen 2000-2001. Het waren er vijf verschillende en de volgorde speelt geen rol.

Vraag 6 : In welk jaar werden de speelvelden en accommodaties aan de Eisenhowerlaan door onze club in gebruik genomen.

Vraag 7 : In welk jaar werd het eerste Paastornooi van onze club ingericht. Er namen destijds 4 scholieren- en 4 kadettenploegen aan deel. De geel-zwarten wonnen het tornooi in beide categorieën.

Vraag 8 : Bij de herindeling van de provinciale reeksen  (een reeks minder in tweede provinciale – dus werd van 48 naar 32 ploegen gegaan) degradeerde onze club noodgedwongen naar derde provinciale. In welk seizoen gebeurde dit ?

Vraag 9 : Onze club heeft nooit in vier de provinciale gespeeld. In het seizoen 1971-1972 heeft het wel niet veel gespeeld, want toen bleven alleen de eerste zeven in derde omdat er toen reeksen van vierde provinciale werden opgericht. Er kwamen zelfs twee testmatchen aan te pas. De eerste tegen FC Zammel werd met 3-8 verloren, maar in de tweede wedstrijd stelde onze club haar plaats in derde provinciaal veilig via een 0-2 zege. Wie was deze tweede tegenstrever ?

Vraag 10 : Op 2 mei 1971 werd door de club een verdienstelijke speler gevierd die meer dan 500 wedstrijden in het eerste elftal speelde. Hij begon zijn geel-zwarte carriëre in het seizoen 1955-1956 toen hij van FC Malinois naar Bonheiden kwam. Hij was jarenlang kapitein van de ploeg en was een voorbeeld qua inzet en een trouwe clubspeler. Graag naam en voornaam.

Vraag 11 : Onze club speelde tweemaal in eerste provinciale. Graag weten we van jullie tijdens welke seizoenen dit gebeurde.

Vraag 12 : In 2001 wonnen onze knapen “Beker  Het Volk”. Zij klopten Gistel in de finale met 4-2. Wie was de succesvolle trainer van deze ploeg.

Vraag 13 : Vanaf het seizoen 2010-2011 is Jasper Bosschaerts topscorer van de club, uitgezonderd in het seizoen 2018-2019 toen Lenie het meeste doelpunten scoorde. Maar welke speler was in het seizoen 2009-2010 de topscorer van KV Bonheiden.

Vraag 14 : Door welke gastploeg werd onze nieuwe lichtinstallatie op terrein B in november 1979 ingespeeld en welke gastploeg was in 1982 tegenstrever ter gelegenheid van het in gebruik nemen van de tribune.

Vraag 15 : Welke sport beoefende onze jeugdsecretaris in zijn jonge jaren, vooraleer hij voetbalfanaat werd.

Vraag 16 : Vader en zoon zijn topscorer geweest van onze eerste ploeg, vader tijdens vier seizoenen waarvan het laatste in 1976-77 en de zoon in het seizoen 2004-2005. Graag hun voornamen en familienaam.

Vraag 17 : In 2009 werd in de halve finale van de Beker van Antwerpen tegen een ploeg verloren die nu in derde amateur speelt. Kennen jullie de naam van deze ploeg.

Vraag 18 : Tijdens de seizoenen 1992-93 en 1993-94 was de trainer van onze eerste ploeg een zeer verdienstelijke oud-speler van SK Lierse. Wie was die man.

Vraag 19 : Onze reserven B zijn in deze vroegtijdig afgesloten competitie terecht op de eerste plaats geëindigd. Op het laatst sputterde de motor even, maar gedurende de vele voetbalmaanden stonden zij praktisch steeds bovenaan. Onze vraag : wie was afgevaardigde van deze ploeg. Graag naam en voornaam.

Vraag 20 : In de vroegere jaren heeft een doelman van onze club eens een stunt uitgehaald. Jullie krijgen vier mogelijkheden, maar één ervan is de juiste :

• A de doelman verliet zijn doel om zijn verloofde, die tijdens de wedstrijd verschenen was, enkele minuten te knuffelen, zodat het spel eventjes werd stilgelegd;
  • B de doelman scheurde zijn voetbalbroekje en toen hij een nieuw broekje aantrok stond hij enkele ogenblikken poedelnaakt in zijn doel en toonde hiervoor geen schaamte, maar draaide zich om naar de supporters achter zijn doel;
  • C de doelman zag een haas lopen, verliet zijn doel en liep onmiddellijk achter het beest in de weide die achter het terrein gelegen was, om het te pakken hetgeen niet lukte;
  • D de doelman stopte in deze match twee strafschoppen en toen Bonheiden ook een strafschop kreeg, zette hij die feilloos om.

Schiftingsvraag : Hoeveel competitiewedstrijden heeft de eerste ploeg gewonnen vanaf het seizoen 2009-2010 tot en met het seizoen 2019-2020.