Voetbalquiz, De resultaten en een verslag van deze leuke avond...

LEVEROPKUSEN EN FC CASETA PANDOREI MAKEN FAVORIETENROL WAAR FC BERENTRODE GROTE VERRRASSING VAN DE AVOND !
KAMP CLAES AANWINST VOOR HET QUIZGEBEUREN.

Vrijdagavond 21 februari 2020

De afwezigen hadden eens te meer ongelijk !!!

Gezellige bedoening in het clubhuis van KV Bonheiden, dat met de deelname van met 15 gemotiveerde quizteams kon terugblikken op een geslaagde twaalfde editie.

Favorieten op de eindzege Leveropkusen en FC Caseta Pandorei mochten zich dan ook aan een te duchten tegenstand verwachten van outsiders Geil-Zwet en La Miseria.

Het waren echter de nieuwkomers FC Berentrode (dé verrrassing van de avond) en Kamp Claes die uiteindelijk toch voor het meeste weerwerk zouden zorgen.

Na afloop van de eerste helft, met  vier inlooprondes en de fotoronde achter de rug, bleek de grote kandidaat op de eindzege reeds de basis te hebben gelegd van hun latere overwinning, al kwam die

tijdens de laatste ronde nog flink in het gedrang.

Leveropkusen leidde de dans met 62 punten en sloeg reeds een kleine kloof met eerste achtervolgers FC Caseta Pandorei (59,5), De Drij Gapers (57,5) en het jeugdige Kamp Claes (57).

Outsiders Geil-Zwet (53) en La Miseria (slechts 48 punten) namen traditioneel een zwakke start en zouden er nooit meer in slagen om zich te mengen in de debatten voor de overwinning.

Verrassende ommekeer na de pauze. FC Berentrode, tot dan in de schaduw gebleven van de grote favorieten, lukte een, tot eenieders verbazing, fantastische tweede ronde.
Met 72 punten mochten zij dan ook terecht aansprak maken op een podiumplaats of zelfs een eventuele overwinning.

Het dient gezegd, de leiders speelden een dramatische laatste ronde (Leveropkusen behaalde hier slechts een 9 op 20) en voelde de hete adem van Rudy, Aaron en C° in de nek.
Hun riant opgebouwde voorsprong die halfweg nog zo’n geruststellende 7,5 punten bedroeg, smolt als sneeuw voor de zon.

Uiteindelijk bleek anderhalf puntje te volstaan voor een krappe maar toch dik verdiende zege van het team dat zich tijdens de jongste edities van deze quiz steeds kon verzekeren van een podiumplaats.

Ook FC Caseta Pandorei ontgoochelde niet en met een derde plaats konden ze best tevreden zijn.

Wist U  dat :

• “Sterren van de avond : FC Berentrode , onmiddellijk zilver behaalden bij hun eerste deelname, en het jeugdige Kamp Claes met een verdienstelijke vierde stek een aanwinst bleek voor dit quizgebeuren;
  •  Onze seniors sterk vertegenwoordigd waren en maar liefst vier teams in competitie brachten, zij het met wisselend succes maar wel de gedachte  van  baron De Coubertin indachtig “Deelnemen is belangrijker dan winnen”.  Met dank aan de teams  Leveropkusen – Mosselen in ’t zuur, FC Lookweust en De Zeugd”.
  •  Geil-Zwet op niveau acteerde maar La Miseria blijkbaar een slechte dag kende;
  • We met Neyo Van Hoof in het team De officiers van de achterhoek onze allerjongste kwisser mochten verwelkomen. Jong geleerd is oud gedaan !!
  • De teams Hangover 96 en Borussia Dorstmund een wedstrijd in de wedstrijd uitvochten met als inzet beste team van d’Elzestraat. Strijd die uiteindelijk in het voordeel  van eergenoemde uitdraaide – met één luttel puntje verschil !!

Al bij al dus een geslaagde, gezellige, no-nonsense quiz avond waarbij elke team meer dan behoorlijk scoorde en die vast wel enkele bijkomende teams uit eigen clubmidden verdient maar desalnietteminniettegenstaandeondanksdat  volgend seizoen opnieuw voor de 13de maal op de activiteitenkalender zal staan.  Iedereen opnieuw van harte welkom !

Onze welgemeende dank gaat uit naar onze Freddy voor het in orde stellen van de accommodatie, naar samensteller- quizmaster Willy, het toogpersoneel Wim en Dirk en Tom, Ilse en Jef voor het ophalen der antwoordbladen, Jean, Werner en het nichtje van Ilse voor het verrichten van enkele werken van barmhartigheid (laven der dorstigen en spijzen der hongerigen),  Gerry voor de technische ondersteuning en in het bijzonder naar WIM ZWARTS van DiverZe voor het plaatsen en ter beschikkingstellen der geluidsinstallatie en schermen.

Raymond

Met dank aan DiverZe