“Berm-meter”

De naam ‘Marie-José Van Gorp’ zegt je waarschijnlijk niet veel, maar toch zal menig KVB-er deze kranige dame van tweeëntachtig jaar, zonder het te beseffen, al tegengekomen zijn langs onze  ‘Bonheidense wegen’. Zij haalde vorig jaar trouwens het tv-programma ‘Iedereen Beroemd’ en de krant al. Ik hoor je je al luidop afvragen “Wie is die dame dan wel!?” Awel, het is die dame die je al eens ergens uit een gracht of een berm  zag kruipen of zag voorbij fietsen met een fietsmandje vol afval. Als inwoner van onze gemeente heeft ze er als zogenaamde ‘berm-meter’  een missie en een erezaak van gemaakt om dagelijks zwerfvuil op te ruimen. Afval dat Jan en alleman vrolijk op de rijbaan of in de boskant dumpen. Bovendien doet ze dit door weer en wind en met de fiets!

Je vraagt je nu waarschijnlijk af waarom ik dit allemaal vertel. “Dit heeft toch niets met voetbal te maken!?” Op het eerste zicht heeft het ogenschijnlijk niets met voetbal te maken, maar de link met onze dierbare voetbalclub is spijtig genoeg minder veraf dan je zou vermoeden…

Enkele weken geleden werd een trouwe medewerker van ons clubje (J.G.) door onze ‘Bonheidense berm-meter’ aangesproken bij het passeren van onze terreinen. Ze vertelde hem dat er daar ook steeds veel afval en zwerfvuil ligt. En inderdaad, ondanks het feit dat er verschillende grote vuilbakken staan, slagen we er blijkbaar niet in om onze terreinen en de buurt zwerfvuil vrij te houden… Zoiets drukt je pijnlijk met de neus op de feiten... Er komen natuurlijk veel bezoekers die vermoedelijk ook hun duid in het zakje (of beter naast het bakje) doen, maar laten we ons daar nu niet achter verstoppen. Dat zou te makkelijk zijn!

Met de jaarlijkse zwerfvuilactie van onze gemeente komende zondag 25 maart in het vooruitzicht, lijkt me dit de gepaste moment om iedereen nogmaals op te roepen om zijn afval in- en niet naast de vuilbakken te gooien. En flesjes en blikjes die tijdens trainingen en wedstrijden op en naast het terrein belanden daar na afloop niet zomaar achter te laten. Ook Freddy zal jullie dankbaar zijn en we willen toch allemaal dat onze kinderen op een grasveld kunnen voetballen in plaats van op een vuilnisbelt!?

En wat onze ‘berm-meter’ betreft…die fietst en raapt vrolijk verder!

JoKe

1 Reactie

• Reactielink Veerle Dehaes zaterdag, 24 maart 2018 21:00 Geplaatst door Veerle Dehaes

Geweldig initiatief, de buurvrouw van nr 2 is u ook dankbaar, tegen dat de fietsers bij ons zijn, is hun blikje leeg of hun hapje op en belandt het wel eens in onze goot en haag... er ligt elke dag wel iets anders... ik ruim alvast dat stukje wekelijks op, nu de rest nog ????

• sponsorBrems.jpg
  • sponsorDeHaes.jpg
  • chateau.jpg
  • sponsorAlbatros.jpg