“We voelen nattigheid”

“We voelen nattigheid”

 

Op sportief vlak zitten we momenteel in een wat ‘nattere periode’. Door de aanhoudende regen van de voorbije weken en maanden liggen onze terreinen er slecht bij. Zelfs in die mate dat de trainingen vorige week dienden te worden afgelast. Onze eigen eerste elftal zit nog in de lagere (nattere) regionen van tweede provinciale A en het door velen zo geliefde KV Mechelen spartelt momenteel om in eerste klasse te blijven en voelt stilaan nattigheid…

 

Het huidige succes van onze jeugdwerking heeft dus ook een keerzijde… De terreinen worden zo intensief gebruikt dat het een onmogelijke opdracht is om deze het ganse seizoen in goede staat te houden. Onze eigen ‘greenkeeper’ doet nochtans zijn uiterste best, maar ‘Freddy gazon’ kan ook geen wonderen verrichten! Momenteel is er op onze trainingsvelden trouwens nog maar weinig sprake van ‘gazon’. Bij momenten zijn er eerder baggerwerken nodig…Misschien moeten we in de toekomst wel gaan samenwerken met ‘De Nul’ in plaats van met ‘DCM’…Een andere mogelijkheid is om van onze terreinen maar ineens een visvijver te maken. Als we de redenering van KVM-voorzitter, Johan Timmersmans, volgen zullen er dan in de nabije toekomst alvast vele KVM-supporters een lijntje komen uitwerpen!

 

Hoe dan ook, het voetbalseizoen gaat onherroepelijk door en de terreinen worden er niet beter op. Nu de Belgische topclubs het kunstgras van STVV blijkbaar weg willen, kunnen we het misschien naar KV Bonheiden laten brengen?! Zij zijn er dan vanaf en wij zouden het goed kunnen gebruiken. Met de alsmaar nattere winters lijkt het probleem de komende jaren enkel maar toe te zullen nemen. Iedere ploeg zou op die manier toch minstens één keer kunnen blijven trainen op momenten dat onze velden nu worden herleid tot een slijkpoel. Bovendien geeft het een toegevoegde  waarde aan de voetbaltechnische ontwikkeling van onze (jonge) spelers.

 

Momenteel kunnen we spijtig genoeg niet meer doen dan met zijn allen duimen voor ‘drogere tijden’. En laat ons hopen dat KV Mechelen snel weer gaat winnen, al was het maar om het visbestand in onze ‘Mechelse wateren’ te vrijwaren!

 

 

JoKe

Laat een reactie achter