“Respect voor Kazuyoshi”

Vorige week las ik dat de oudste profvoetballer ter wereld blijkbaar niet weet van ophouden en zijn contract zelfs gaat verlengen. De man in kwestie, “Kazuyoshi Miura”, speelt in de Japanse tweede klasse bij Yokohama FC. Ik hoor je al zeggen: “Ja, en dan!? Is dat nieuws? Tweede klasse en in Japan, dat zal wel niet veel voorstellen!” Maar als je hoort hoe oud de heer Miura ondertussen is neemt je respect ongetwijfeld toe. De man is warempel 50 jaar en wordt in februari 51!! En ik die dacht dat Timmy Simons en Paulo Maldini straf waren…

 

Ik moet bekennen dat wanneer je zoiets leest op je vierenveertigste en zelf in de winter zit van je eigen ‘voetbalcarrière’, of wat daar toch moet voor doorgaan, je toch een goed gevoel krijgt. Je begint bijna te geloven dat ‘de winter’ eigenlijk nog maar ‘de herfst’ is! Tijd voor een nieuw doel misschien…? Nu ja, even serieus… Dit is natuurlijk een uitzonderlijk geval, maar wat is een mens zonder nieuwe doelen…?

 

Het kan niet anders dan dat ‘Kazuyoshi’ ongelooflijk graag tegen een bal trapt en er dagelijks alles aan doet om fit en scherp te blijven. Ik weet ook dat er een deel aanleg en geluk bij komen kijken, maar hoe ouder je wordt hoe meer je er toch moet voor laten en leven. Vraag dat maar aan Sven Nijs of Timmy Simons. Elke wedstrijd kan zijn laatste zijn, maar misschien is het net dat dat hem doet doorgaan en doet volharden…de angst voor het ‘zwarte gat’… Je kan niet anders dan enorm veel respect hebben voor zo een sportman. Of zit die kerel gewoon in zijn midlifecrisis?

 

Voorlopig denkt hij dus nog niet aan uitbollen. Ik ben benieuwd hoe lang onze vriend Kazuyoshi het nog gaat uitzingen…of beter gezegd ‘uitballen’.  Mijn respect heeft hij alvast!

 

JoKe

Laat een reactie achter