U13B - 03/09/2017 Zennester HOMBEEK - KV Bonheiden

UITSLAG 5-2
 

Zondag 3 september 2017

 
Aanwezigen:
Arthur, Ward, Josse, Luca, Willem Daan, Thibaut Descamps, Tobias De Baets, Jente, Milan en Seppe
 
Ziek/ gekwetst:
Cis en Mats
 
Afwezig;
Andreas K, Matthew
 
 
Vertrouwde omgeving , Zennester Hombeek, al een paar jaartjes achter elkaar komen we hier voetballen.  We worden dan ook zeer vriendelijk en gedienstig ontvangen.  Ook al is de club in volle nieuwbouwwerken, alles prima inorde !
 
Zennester Hombeek treedt dit jaar wel met een 2sterrenploeg aan, en zoals U misschien al weet zal er dit jaar een combinatie van 1 en 2 sterren ploegen door elkaar gespeeld worden.
 
Opwarmen, ploegschikking, en klaar voor de wedstrijd.  Domi met volle overgave, en perfect voorbereid, stuur de boys de juiste richting uit !
 
De eerste minuten zijn gestart, en we merken dat Hombeek effectief met een sterkere ploeg dan de vorige jaren op het veld staat.  Na enkele seconden trappen ze al vol naar het doel, en een paar minuten later herhaalt zich dit nog een paar maal.  Maar telkens prachtige dekking van onze verdedigers en onze doelman !
Na 5 minuten knalt de bal de bovenste hoek binnen en staat het dus 1-0, niets aan de hand, er zijn nog 55 minuten te spelen !
We gaan in zeer mooi combinatievoetbal een aantal maal naar het doel van de tegenstander, maar kunnen steeds niet afmaken.  En dan countert Hombeek zeer snel en hebben onze jongens de handen vol, maar na een aantal doelpogingen, knalt de bal toch de netten in, 2-0.
Dit kunnen we uiteraard niet laten gebeuren, en door prachtig samenspel, komt de bal voor doel en een spitsencombinatie Tobias - Luca knallen de bal binnen.  Ik kon het niet echt zien wie het laatst de bal raakte vandaar het doelpunt op hun 2 namen !   2-1.
 
Eventje rusten en volop voor het 2de kwartier.
 
3 minuten na aanvang kan onze doelman Jente de bal goed wegwerken, echter komt net in de voeten van de spits van Hombeek en zo staat het al snel 3-1.  
MAAR dat kunnen we niet laten gebeuren !  Weer via mooie combinatie en prachtig werk van Tobias, komen we 1 minuutje later weer tot scoren, ditmaal zuiver de bal van Tobias ! 3-2, alles kan nog !!
Een beetje in euforie (denk ik) komt de bal net voor affluiten wederom via een verre uitrap van hombeek bij hun spitsenduo en de 4-2 staat op het scorebord.
 
RUST en een klein beetje verandering van de taktiek ....
 
Derde kwart start en ik schreef het al na 5 minuten op mijn kladblaadje; BONHEIDEN is sterker, drukt door en haalt de ene doelpoging na de andere, als ik goed kon tellen, 3 x de deklat, 3 x net naast.  Hier hadeden we het verschil kunnen maken !
 
Het derde kwart eindigde dan ook zonder doelpunten en het team heeft er alle vertrouwen in.
 
Vierde kwartier staan we nog steeds als BAAS op het veld. En we doen weer de ene doelpoging na de andere , echter steeds net niet (jammer !!)  en we hebben ook nogmaals heel veel te danken aan de verdedigers en de doelman !  Maar dan , we waren ze net aan het onderdrukken, komen ze plots weer opzetten met een (ja we mogen het ook van de tegenploeg zeggen) een schitterende actie.  En het staat plots 5-2, nog 8 minuutjes te gaan .  Onze jongens gaan er allemaal keihard voor, ook zij voelen dat er nog meer inzit, zowel de aanvallers, de middenvelders en zelf de verdedigers gaan allen nog een aantal maal in de aanval.  Het mag niet zijn ....  Eindstand 5-2
MAAR we hebben een zeer mooie wedstrijd gezien, vol inzet en vooral voetbal !  TOPPERS ! een voor een , allemaal het uiterste gegeven !!
 
Nog even meegeven; de penalty's trappen:  wij trapten er 6 van de 10 binnen en omgekeerd , liet Jente er 4 van de 12 binnen .
 
Allemaal bedankt voor de leuke, sportieve en enthousiaste zondag ochtend !
 
Tim